Brooks Zadels

Brooks zadels worden met de hand gemaakt uit geselecteerd, extra sterk organisch leder. Deze zadels zijn geschikt voor de kilometervreters, met name de vakantiefietsers.
Veel soorten van leer zijn volstrekt ongeschikt voor het maken van een fietszadel. Er wordt zeer zorgvuldig een selectie gemaakt tussen de verschillende leersoorten voor de lederen Brooks zadeldekken.
Dat werd in 1925 door Brooks geschreven en deze doelstelling wordt vandaag nog steeds precies gevolgd. Voor de fietsers die veel kilometers rijden en veel eisen stellen aan hun zadel werden zwaardere huiden geselecteerd afkomstig van vee uit gecertificeerde biologische bedrijven.

De CLASSIC – serie omvat enkele van de bestverkopende modellen voor de moderne fietsen, want alle zadels hebben enkelvoudige rails en passen dus op de patent-zadelpennen.

De Brooks B17 (ongeveerd) en B67 (geveerd) zijn de populairste zadels in de Classic-serie. De B17 is zonder twijfel het oudste Brooks-model en het zadel dat al het langst meegaat in de fietshistorie. Dit icoon wordt al sinds 1896 verkocht en is al meer dan een eeuw in productie.

 

“Comfort vanaf dag 1” en “onmiddellijk ingereden”, zijn kreten die kenmerkend zijn voor de volgende Brooks zadels. De Pre Aged – serie die kortgeleden is toegevoegd aan de Brooks collectie om te voldoen aan de wensen van fietsers die erg graag op een Brooks willen rijden, maar niet eerst de tijd willen nemen voor het inrijden, hetgeen nodig is voor het levenslange comfort dat de traditionele Brooks zadels bieden.

Bekijk hier meer Brooks zadels (en toebehoren )

(informeer bij ons naar de netto-prijzen)