Fiets onderhoud

Veel fiets onderhoud kun je zelf doen, zoals :

  • gehele fiets regelmatig wassen & poetsen, vooral in de pekel-tijd. Zout kan onbeschermde metalen delen binnen een week ruïneren !
  • ketting reinigen en smeren,  let op ! : smeren zonder te reinigen heeft weinig zin dus besteedt er even 5 minuutjes méér aan.
  • Glij-buizen en manchetten van de verende voorvork schoonhouden
  • pomp de banden minimaal één keer in de drie weken bij tot de gewenste spanning, dit fietst lekkerder, de banden gaan langer mee en je rijdt niet zo snel lek. ( controleer ook meteen even of alles spaken nog strak op de plek zitten )
  • controleer de verlichting regelmatig, géén licht aan is spelen met je leven. Vaak is het alleen maar een los draadje, kapot lampje of een lege batterij, geen rocket-science dus. Als je er niet uit komt, kom dan zo snel mogelijk even bij ons langs.

Meestal weet je zelf al wel of er onderdelen kapot of versleten zijn, wij adviseren je dan wát er gebeuren moet en wat het kostenplaatje wordt, het gaat hier dan ook over reparatie en niet over fiets onderhoud. Wil je gewoon een Algehele Controle- en Nástelbeurt dan rekenen we € 35,00 voor een stadsfiets en € 45,00 voor een E-bike/Tourfiets, dit is exclusief de gebruikte onderdelen zoals remblokjes, een kabeltje, paar schroefjes en dat soort dingen.

Ook extra wensen zijn mogelijk, zoals :

  • Reinigen, poetsen en beschermen                                                   € 15,00
  • Reinigen en opnieuw smeren interne versnellingsnaaf                € 20,00

Het eerste kost gewoon tijd en het tweede is een uiterst precieze ingreep die officieel élke 5000 km of 2 jaar hoort plaats te vinden.

Weet je het allemaal niet, géén nood, als je de fiets brengt voor een algehele controle- en nastelbeurt en er zijn echt dingen waar je zo niet mee door kunt, dan zullen ze vanuit de werkplaats eerst contact met je opnemen over de noodzaak, de consequenties en natuurlijk de extra kosten die je verwachten kunt.

Dan bestaat er ons VIP-Onderhoudssysteem, jouw fiets het hele jaar door in top-conditie. 2 volwaardige beurten per kalenderjaar met een looptijd van 2 jaar.    € 99,00 per jaar.

Het meeste voordeel uit dit VIP-systeem behaal je door dit af te sluiten bij de aankoop van een nieuwe fiets.

 

 

 

haal- en brengservice