Fietshelmen

De helm beschermt uw hoofd. Een fietshelm is een zeer goede beveiliging voor uw hoofd. Zeker bij hoge snelheden is een fietshelm een must. Een val zonder dat u een helm draagt kan immers nare gevolgen hebben. Gaat u naar het buitenland dan is een fietshelm in sommige landen zelfs verplicht.

Juiste pasvorm

Wij hebben fietshelmen voor volwassenen maar ook fietshelmen voor kinderen. Een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is wel aan te raden. Belangrijk bij het kiezen van een helm is dat deze goed past. U kunt gemakkelijk de juiste helmmaat bepalen door met een meetlint de omtrek van uw hoofd te meten. Een helm past goed als u net 1 vinger er tussen kunt stoppen. De helm moet namelijk niet te strak zitten. Verder is het belangrijk dat u een helm kiest voor de juiste toepassing, een MTB-helm heeft bijvoorbeeld een andere vorm dan een race- of tijdrithelm. De fijnafstelling van de helmen gebeurt meestal met een gemakkelijke draaiknop aan de achterkant.

Goede ventilatie

Naast de juiste pasvorm is een goede ventilatie van de helm zeer belangrijk. De ventilatiegaten zorgen ervoor dat u een koel hoofd heeft tijdens uw fietstocht.

In-mold-technologie

Een valhelm moet natuurlijk veilig zijn. De in-mold-techniek zorgt ervoor dat de helm stevig is en dus beter bestand is tegen stoten. De EPS binnenvoering wordt hierbij in de helm gespoten in plaats van gelijmd. Hierdoor ontstaat een geheel en is de helm steviger dan wanneer de binnenvoering erin wordt geplakt.

Kleuren en maten

De fietshelmen in onze winkel zijn verkrijgbaar in verschillende merken,kleuren en maten. Er zal altijd een exemplaar voor u tussen zitten.

Extra’s

Naast de ventilatie, de in-mold-techniek en de verschillende kleuren en maten, hebben de helmen ook vaak vele extra’s. U kunt hierbij denken aan een insectennet zodat de vliegen uit uw haar blijven, lampjes aan de achterkant om de zichtbaarheid te vergroten ( zélfs een remlicht is al mogelijk) en uitneembare en dus wasbare pads aan de binnenkant.

Merken : Cratoni, Bell, KTM, Giant, FastRider