Ortlieb Tassen

Ortlieb tassen

Sinds 1997 is het bedrijf gevestigd in Heilsbronn, nabij Nürnberg. De eerste artikelen werden puur gemaakt voor eigen gebruik, omdat ze op dat moment gewoonweg niet verkrijgbaar waren. Deze produkten werden ontwikkeld in de schuur achter het huis van Hartmut Ortlieb: ter voorbereiding op zijn eerste fietsvakantie en latere outdoor activiteiten, naaide Hartmut op zijn moeders naaimachine zijn eerste dry-bags en maakte hij fietstassen uit het dekzeil van vrachtautos. Wat zo met heel primitieve hulpmiddelen is begonnen, is nu uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend Hightech onderneming met 100 medewerkers.

Ortlieb tassen, nog steeds 100 % waterdicht en 5 jaar garantie

Het assortiment Ortlieb tassen is ondertussen uitgegroeid tot meer dan 300 individuele produkten. Tot op vandaag is alles ondergebracht onder één en hetzelfde dak: van het ontwikkelen van de produkten, tot het produceren, verkopen, distribueren en de marketing ervan. Karakteristiek voor alle Ortlieb artikelen is de waterdichte afsluiting.

Of dit nu gebeurt middels een rolsluiting, Tizip ritssluiting, klittenband of Quick-seal afdichtlip. Veel van de verschillende onderdelen aan de Ortlieb  tassen zijn gepatenteerd en werden/zijn maatgevend in de Tweewieler- en Outdoor markt. De technische en creatieve sturing van het bedrijf komt nog steeds vanuit de ‘stichter’, terwijl de produktontwikkeling een gezamelijke inspanning is van het gehele Ortlieb team, die bestaat uit enthousiaste fietsers, motorrijders, klimmers, roeiers, reislustige mensen en outdoor liefhebbers.

Made in Germany

Ortlieb is “Made in Germany”, dat staat garant voor kwaliteit. Je hebt dan ook 5 jaar garantie op eventuele materiaal -en fabricagefouten. De zorg voor het milieu speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de medewerkers van de firma Ortlieb. Dit resulteerde uiteindelijk in het produceren van een eigen fietstassenserie voor de wereldwijde milieu-organisatie Greenpeace.

Bekijk hier meer Ortlieb tassen.