Regenkleding

Regenkleding

In Nederland krijg je helaas geen garantie op het weer (maar daarom zijn we wel zo’n lekker groen landje !) Net als tegen de kou, kun je je ook heel goed tegen regen kleden. Regenkleding wordt hoofdzakelijk in vier groepen ingedeeld :

Lucht- en waterdichte jassen en broeken

Deze regenkleding wordt gemaakt van synthetische rubbersoorten, is niet zo duur en uitermate geschikt om je lekker droog te houden gedurende relatief korte ritjes. Op langere ritten, of bij sporten, ga je in deze kleding te veel zweten en wordt je alsnog nat en koud.

Lucht- en waterdichte poncho’s en regencapes

Je kent ze nog wel, gemakkelijk mee te nemen en in een paar seconden over je hoofd te trekken. Je handen door de lussen en de benen blijven ook droog. Bij poncho’s ventileert alles ook nog eens lekker.

Nadeel is dat alles bij harde wind niet meer zo goed werkt en ermee sporten is vrijwel onmogelijk.

Ademende- en waterdichte jassen en broeken

Kleding gemaakt van speciale weefsels, zogenaamde membranen, die kunnen “ademen” .
Het zijn eenrichtingsfilters, vocht en lucht kunnen wel van binnen naar buiten maar niet van buiten naar binnen. Een bekende naam is bijvoorbeeld “Goretex tm
Met deze kleding kun je rustig wat langer op de fiets zitten en ook mee sporten. Het is licht en kan klein opgevouwen worden. Made to feel good

Rainlegs tm

Wil je onderweg niet liggen wurmen met een regenbroek ? Dan is dit de oplossing. Een miniem gordeltje dat je om je middel bindt als er een kans op regen is. Een ademende jas heb je misschien toch al aan. In een paar seconden vouw je een paar flappen uit die je bovenbenen en knieën beschermen tegen kou en regen, je onderbenen vangen bijna geen regen op. Op deze manier heb je een goede bescherming en je houdt alles lekker luchtig.

De regenkleding hebben we van de merken:

  • FastRider ,
  • AGU,
  • Rainlegs.